Lista mea de bloguri

duminică, 19 ianuarie 2014

Caladium

Unii experti considera caladium drept o planta de interior, iar altii drept una cu frunzis colorat, care lumineaza zonele intunecoase din gradina. Caladium arata foarte bine in grup cu plante cu frunza verde cum ar fi ficusul elastica.
Caladium este usor de cultivat, fiind o planta tropicala originara din zona raului Amazon, Brazilia. Nu este deci de mirare ca iubeste mediul cald, umbros si umed, fiind cultivata ca si planta ornamentala, datorita frunzelor sale care au o culoare obtinuta prin combinarea nuantelor de verde, alb, roz sau rosu. Creste pana la o dimensiune de la 30 pana la 76 de cm intr-un sezon.
Caladium este o plantă cu repaus profund, asociat cu moartea frunzelor, dirijat, de regulă, în timpul iernii, pe o perioadă de circa 3 luni. Are nevoie de spaţii călduroase, cu umiditate relativă ridicată şi lumină difuză.
Temperatura optimă în timpul perioadei de vegetaţie este 18–22 °C; în această perioadă substratul se menţine permanent reavăn şi plantele se pulverizează des pentru menţinerea unei umidităţi relative ridicate, de 80–85 %. În timpul repausului tuberculii se păstrează stratificaţi în turbă sau rumeguş umed întrucât sunt foarte sensibili la deshidratare. Temperatura optimă din timpul perioadei de repaus este de 12–14 °C iar umiditatea relativă a aerului de 60–70 %.
Solicită aerisiri frecvente ale spaţiilor de cultură, aerisiri care se vor face cu multă atenţie astfel încât să nu se creeze curenţi de aer. Preferă substraturile uşoare, cu multă turbă, bogate în humus, fertile, foarte bine drenate, cu un pH uşor acid.
Înmulţirea plantelor de Caladium se realizează prin divizarea tuberculului, la sfârşitul iernii – primăvara devreme, după o uşoară preforţare a acestuia pentru pornirea mugurilor în vegetaţie.
Observatii: Frunzele vestejite sau zbarcite indica faptul ca udarile sau umiditatea aerului nu sunt suficiente. Curentii de aer rece provoaca aceleasi efecte, prin urmare mentineti mereu umeda suprafata pamantului si evitati curentii de aer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu