Lista mea de bloguri

sâmbătă, 8 februarie 2014

Dracaena

Cele mai multe Dracaena  sunt palmieri falşi - trunchiul lemnos fără frunze şi coroana de frunze dau un aspect distinct de palmier, dar de fapt ele nu sunt Înrudite cu palmierii adevăraţi.
Aceste plante maiestuoase sunt ideale pentru camerele de zi contemporane, dotate cu aparatură, dar ele nu sunt noi pe scena plantelor de casă. Dracaena a fost mult admirată În epoca victoriană, dar numai recent a ajuns pe lista vânzărilor de succes, depăşind aproape toate plantele cu frunze mari. 


Temperatură: Medie - minimum 13°C iarna. Tipurile uşor de crescut pot suporta temperaturi mai joase. 
Lumină: Cea mai bună poziţie este În umbră slabă - aproape de o fereastră spre est sau spre vest este locul ideal. Unele varietăţi ca  terminalis trebuie să aibă lumină bună, dar marginata şi fragans - cresc la umbră. 

Apă: Menţineţi compostul umed În permanenţă. Reduceţi udarea, iarna, dar nu lăsaţi să se usuce.

Umiditatea aerului: Pulverizaţi frunzele cu regularitate. Numai  draco şi  godseffiana pot creşte bine În aer uscat. 

Răsădire: Răsădiţi primăvara la fiecare 2 ani. 

Înmulţire: Există mai multe metode dintre care să alegeţi. Luaţi coroana de la o tulpină fără frunze şi plantaţi-o in compost de ghiveci..  Pot fi folosite ca butaşi bucăţi de tulpină de 5 sau 7,5 cm lungime.
Размножение драценыРазмножение драцены
Размножение драценыРазмножение драцены
Размножение драценыРазмножение драцены

Probleme posibile:

FRUNZE CU VÂRFURI BRUNE ŞI MARGINI GALBENE 
Cauza: Cel mai probabil motiv este aerul uscat. Multe Dracaena au nevoie de o mare umiditate a aerului - Înconjuraţi ghiveciul cu turbă umedă şi pulverizaţi cu regularitate. Curenţii reci pot avea un efect similar, la fel şi udarea insuficientă. Dacă uscăciunea de la rădăcini este cauza, vor apărea şi pete brune pe frunze.
FRUNZE MOI ŞI RÂSUCITE CU MARGINI BRUNE 
Cauza: Temperatura prea scăzută. Plantele delicate vor prezenta repede acest simptom, dacă sunt ţinute aproape de o fereastră În nopţile reci de iarnă. 
вот такая стала драцена сейчас
FRUNZELE INFERIOARE ÎNGĂLBENITE 
Cauza: Dacă acest efect se produce Încet, este un proces natural şi inevitabil de Îmbătrânire. Dracaena sunt palmieri falşi cu o coroană de frunze caracteristică În vârful unei tulpini goale. Acest mod de a creşte: se datorează duratei limitate de viaţă a frunzelor, fiecare frunză devenind galbenă şi murind după aproximativ 2 ani.

FRUNZE CU PETE BRUNE 
Cauza: Udarea insuficientă.  pământul din jurul rădăcinilor trebuie menţinut umed.
MOARTEA PLANTEI 
Cauza: Una sau două greşeli fatale -sau apă prea multă în timpul iernii, sau planta a stat intr-un loc prea rece. 
FRUNZE CU PETE USCATE ALBICIOASE 
Cauza: Soare prea mult. Mutaţi planta intr-un loc mai umbrit

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu